اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

اوچا: تنها ۹ درصد بودجه درخواستی برای کمک به افغانستان را دریافت کرده‌ایم

در ادامه‌ی محدودیت امدادرسانی و کاهش بودجه‌ی نهادهای بین‌المللی، اوچا یا دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان با نشر گزارشی می‌گوید که شکاف مالی کمک‌های بشردوستانه برای نیازمندان این کشور را تهدید می‌کند.

این نهاد امروز (چهارشنبه، ۲۱ سرطان) در گزارشی نوشته است که تا ماه جون سال جاری میلادی تنها ۹ درصد از ۴.۶ میلیار دالر مورد نیاز برای کمک‌رسانی به افغانستان در طول سال ۲۰۲۳ میلادی را دریافت کرده است.

در ادامه آمده است که ۹۰ درصد از بودجه‌ در پنج ماه اول سال جاری میلادی که معادل ۸۵۰ میلیون دالر می‌شود، مصرف شده است.

در گزارش آمده است که به‌دلیل تغییر در محیط عملیاتی، نهادهای کمک‌رسان طرح تجدیدنظرشده‌ای را ارائه کردند که در آن برای کمک به مردم افغانستان بین ماه‌های جون و دسامبر سال جاری میلادی، ۲.۲۶ میلیارد دالر درخواست شده است.

اوچا افزوده است که با آن هم، در حال حاضر تنها ۱۶ درصد بودجه از بودجه‌ی تعیین شده را در اختیار دارد.

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل در افغانستان گفت که تیم‌های هماهنگ‌کننده‌ی نهادهای امدادرسان در حال تجزیه و تحلیل شکاف مالی حیاتی است که در آخر ماه جولای منتشر خواهد شد.

همچنین در بخشی از گزارش آمده است که برنامه جهانی غذا به‌دلیل کمبود بودجه، کمک غذایی به هشت میلیون نفر را که از ناامنی غذایی رنج می‌بردند، به‌صورت کامل قطع کرده است.

این سازمان تاکید کرد که در کنار این، ۱.۴ میلیون مادر، نوزاد و کودکانی که در آستانه‌ی سن مکتب قرار دارند، دیگر غذاهایی را که برای جلوگیری از سوءتغذیه طراحی شده، دریافت نخواهند کرد.

در ادامه آمده است که از ماه جولای به بعد، تنها پنج میلیون نفر در افغانستان کمک‌های غذایی اضطراری دریافت خواهند کرد، در حالی‌که ۱۵ میلیون نفر که با سطوح مختلف ناامنی غذایی مواجه‌اند.

در گزارش هشدار داده شده است که اگر برنامه جهانی غذا بودجه‌ی جدید دریافت نکند، کمک‌های غذایی اضطراری تا پایان ماه اکتبر به صفر می‌رسد.

همچنین در ادامه آمده است که اگر سطح بودجه به میزانی که در حال حاضر است، ثابت بماند، احتمالا ۷.۶ میلیون نفر دیگر به خدمات صحی حیاتی دسترسی نخواهند داشت.

این نهاد افزوده که به‌دلیل کمبود بودجه، ۳۱ هزار و ۵۰۰ خانواده با کودکانی مبتلا به سوءتغذیه حاد، دیگر بسته‌ی کمک‌های نقدی برای مبارزه با سوءتغذیه را دریافت نمی‌کنند.

براساس آمار اوچا، در حال حاضر در افغانستان ۲۸.۸ میلیون نفر نیاز به کمک‌های بشردوستانه دارند و در صورت عدم تامین بودجه‌، اکثر آنان به این کمک‌ها دسترسی نخواهند داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا