قربانیان تهدیدها در افغانستان؛ شورای امنیت سازمان ملل در مورد حفاظت از غیر نظامیان نشستی را برگزار میکند
اوچا یا دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرد که قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد با برگزاری یک نشست، در مورد حفاظت از غیرنظامیان در افغانستان بحث کند.
این دفتر امروز (شنبه، ۱ جوزا) در اعلامیهای نوشته است که این نشست به مناسبت «هفته حفاظت از غیرنظامیان» برگزار خواهد شد.
براساس گفتههای اوچا، قرار است در این نشست آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، گزارش سالانهی خود را در مورد حفاظت از غیرنظامیان نیز ارائه کند.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل تاکید کرده است که در این نشست کشورهای عضو سازمان ملل، آژانسهای مختلف این سازمان، کمیته بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر و نهادهای جامعه مدنی گردهم خواهند آمد تا در مورد موضوعات و روندهای کلیدی حفاظت از غیرنظامیان بحث کنند، بهترین شیوهها را به اشتراک بگذارند و در مورد سیاستها و تغییرات هنجاری مورد نیاز، تامل کنند.
اوچا در این اعلامیه نوشته است که در سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از ۷۰۰ کودک در افغانستان بر اثر انفجار ماین، بقایای مواد منفجره و بمبهای دستساز کشته یا زخمی شدند.
در ادامه افزوده که این آمارها نشان دهنده آن است که بهطور متوسط روزانه دو کودک کشته یا زخمی میشود.
قابل ذکر است که در طول چندین دهه جنگ در افغانستان، غیرنظامیان، بهشمول کودکان، از عمدهترین قربانیان جنگ و خشونتها در کشور بوده اند.
افغانستان یکی از کشورهایی است که بهدلیل چندین دهه جنگ بالاترین اراضی آلوده به مواد منفجره را دارد.
براساس آمارهای موجود بیش از ۶۰۰ کیلومتر مربع خاک افغانستان ملوث به ماین و مهمات انفجاری است.
با این وجود کمیته صلیب سرخ نیز گفته بود که در جریان سال گذشتهی میلادی ۹۹۵ نفر در نتیجهی انفجار ماین و مهمات منفجرناشده در افغانستان کشته یا زخمی شدهاند.
از این میان، ۹۷ درصد غیرنظامیان و ۵۶ درصد از مجموع کل آنان، کودکان هستند که در پی ۴۵۰ انفجار ماین و مهمات منفجرناشده در افغانستان کشته یا زخمی شدهاند.